Links en rechts Nederland hard tegen hard op Twitter


Niet alleen Geert Wilders is de klos op Twitter, ook Thierry Baudet wordt tegenwoordig regelmatig flink onder vuur genomen, en het gaat ver. De kloof tussen tussen links en rechts Nederland is nog nooit zo zichtbaar geworden dan op Twitter.


Geert Wilders (foto: Mike Tomale)

Geert Wilders is het zat om steeds bedreigd te worden door links Nederland en gaat aangifte doen. Op zijn Twitteraccount schreef hij: ‘GroenLinks extremist Dekker schreef wel degelijk: “Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Wilders wil deze week aangifte tegen haar doen.’

Columnist bij Joop, activiste en medewerker van GroenLinks fractie Hilversum Anne Fleur Dekker, vond het wel een ludieke actie en heeft NRC laten weten dat de tweet niet bedreigend bedoelt was en dat de tekst uit zijn verband wordt gerukt. “Ik zou nooit, maar dan ook nooit oproepen tot geweld.” Zij schreef de tweet als reactie op een andere tweet, waar ook in werd opgeroepen om stenen te gooien naar een moskee.

In een interview met NOS zegt Anne Fleur: “Ik ben actief in de gemeenteraad, die is extreem benaderd. GroenLinks, de partij waar ik actief voor ben is benaderd. Er zijn mensen letterlijk naar me op zoek daar bij het partijbureau en ik zit op het moment ondergedoken, omdat ik van de politie niet in mijn woonplaats mag komen.”

Thierry Baudet ( foto: Forum voor Democratie)

Maar niet alleen Geert Wilders moest het ontgelden op Twitter. Ook cabaretier en voormalig Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal Erik van Muiswinkel tweet er op los. Hij voert o.a. campagne tegen Thierry Baudet en zijn aanhang: ‘We moeten het front tegen de Baudet gaan verbreden. Val m aan waar je kan. En steun de vrouwen die door ze aangevallen worden.’

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

One comment on “Links en rechts Nederland hard tegen hard op Twitter

  1. hein.vrolijk@gmail.com' hein vrolijk schreef:

    Baudet is een narcist, en dat soort mensen vindt het heerlijk dat ze zoveel aandacht krijgen. Hoe negatiever hoe beter, want daarmee voelen zij zich sterker. Negeren is het beste.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Opklaringen. In de middag in het zuidoosten kans op een enkele bui

Het is onbewolkt. In het noorden en noordwesten komt op meerdere plekken mist voor. De minimumtemperaturen liggen tussen lokaal 0°C...

Sluiten