Wel of geen identiteitsbewijs bij melden schade bij CVW?


Maandagavond leek er onduidelijkheid te ontstaan op Twitter met betrekking tot het wel of niet een kopie van het identiteitsbewijs opsturen naar het Centrum Veilig Wonen (CVW) bij een schademelding. De onduidelijkheid was ontstaan omdat in eerste instantie een gedupeerde zijn kopie ID moest opsturen, maar na wat tegensputteren hoefde dit niet volgens een mail van CVW indien de gedupeerde daar geen prijs op stelde.


Woordvoerder Arjen van de Leur van het CVW legt uit dat een ID wordt gevraagd als iemand een ander mandateert. “Enerzijds gebeurt dit om misbruik te voorkomen en om vast te stellen dat diegene ook daadwerkelijk is aangewezen, bijvoorbeeld een zaakwaarnemer. Anderzijds is dit gebruikelijk om misbruik te voorkomen.”

“Het is in het verleden voorgekomen dat een van de partners in een scheidingsprocedure de schade claimt maar niet meer in het pand woont.” Bij het doorgeven van de ID mogen alle niet relevante gegevens worden afgeschermd. Bij terugkomende schade hangt het er van af of de identiteit van de schademelder al eerder is vastgesteld.

Centrum Veilig Wonen zal in de toekomst beter proberen beter uit te leggen waarom er soms wel om een identiteitsbewijs wordt gevraagd.

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

One comment on “Wel of geen identiteitsbewijs bij melden schade bij CVW?

  1. bram.reinders@gmail.com' Bram Reinders schreef:

    Wat een ongelofelijke onzin kraamt het CVW uit

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Wel of niet Diftar in Groningen?

Wethouder Joost van Keulen legde vandaag aan de gemeenteraad van Groningen uit dat hij en zijn gezin ook meedoen aan...

Sluiten