Campagne “Gratis bewegen, gewoon doen!” van start


Woensdag 12 april starten basisschoolkinderen uit Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk met de campagne “Gratis bewegen, gewoon doen”. Kinderen van de Pendinghe, de Bekenkampschool, Bisschop Bekkerschool en de Wegwijzer plakken de eerste voetstapstickers. Deze stickers leiden naar een trap, een sporthal, een watertappunt of een andere plek waar kinderen kunnen bewegen. Ook doen de kinderen mee aan een Oud Hollands spelletjescircuit.


foto: Fotoliakind

Kinderen in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk willen graag meer bewegen, maar weten soms niet hoe en waar ze dat moeten doen. De partners van Groningen Fit willen met behulp van de campagne kinderen inspireren om de wereld te zien als een grote speeltuin.

Gratis bewegen, gewoon doen
De campagne laat kinderen zien dat je voor bewegen en sport geen duur abonnement hoeft af te sluiten. Bewegen is leuk en kan altijd en overal. Je moet er soms andere keuzes voor maken. Fiets je met andere kinderen mee naar school of laat je je brengen met de auto? Speel je nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een rematch op straat?

De basisschoolkinderen uit de drie wijken denken mee over een sportieve inrichting van de omgeving. Naast het plakken van voetstapstickers, spuiten de kinderen hinkelpaden op stoepen en werken ze mee aan de sportieve inrichting van diverse schoolpleinen.

Groningen Fit
Groningen Fit is de Groningse vertaling van de landelijke aanpak rondom ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). Groningen Fit streeft naar een samenleving waarin alle kinderen kunnen opgroeien in een omgeving waarin een gezonde leefstijl normaal is. Naast de gemeente werken o.a. onderwijs-en welzijnsorganisaties, Bslim, kinderdag- opvang, jeugdgezondheidszorg en lokale ondernemers samen binnen Groningen Fit. Gezamenlijk vragen deze organisaties meer aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging.

De kick off van deze campagne start om 14.30 uur in sporthal Selwerd aan de Eikenlaan 288. We nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit om bij de aftrap van de campagne aanwezig te zijn.

Comments are closed.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Groot waterstofproject met duizenden zonnepanelen

Gasunie-dochters EnergyStock en New Energy willen bij Aardgasbuffer Zuidwending met zo’n vijfduizend zonnepanelen duurzame elektriciteit omzetten in waterstof. Hiervoor starten...

Sluiten