Frans vluchtelingenkamp afgebrand na rellen


In het Franse Grande-Synthe, in de buurt van Duinkerke, is een vluchtelingenkamp afgebrand na rellen. De rellen begonnen na een opstoot tussen Koerden en Afghanen waarbij een mes werd getrokken en vijf mensen gewond raakten, schrijft Le Parisien. Vier daarvan werden naar het ziekenhuis in Duinkerke gebracht. Drie van hen hadden ernstige steekwonden.


map: Wikipedia

Grande-Synthe in januari 2017 (foto: Camsurmer – Wikimedia)

Naar aanleiding van de steekpartij ontstonden er rellen tussen beveiliging en ongeveer 100 tot 150 migranten, en brak brand uit in het kamp waar tussen de 1000 en 1500 migranten verblijven, schrijft Reuters. Meer dan de helft van het kamp is vernietigd door de brand.

Volgens de Tribune heeft de brandweer aangegeven dat minstens 10 mensen gewond zijn geraakt door de vuurzee. Een groot deel van de migranten is geëvacueerd en wordt gehuisvest in een noodopvang. Volgens Olivier Caremelle van Grande-Synthe moet de brand bewust op verschillende plaatsen zijn aangestoken en vermoedelijk gerelateerd zijn aan de voorgaande opstoot.

Vorige week probeerden migranten van Grande-Synthe de weg van Duinkerke naar Calais te barricaderen met boomstronken en takken om het verkeer tegen te houden en zich te kunnen verstoppen in de vrachtwagens, in de hoop het Verenigd Koninkrijk te bereiken.

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Wolkenvelden, op de meeste plaatsen droog

De dag begint vandaag met veel bewolking. Er kan wat lichte regen of een lichte bui vallen, maar op de...

Sluiten