Sandra Beckerman van de SP stelt Kamervragen


SP Kamerlid Sandra Beckerman heeft gisteren vragen gesteld aan de Minister van Economische Zaken over het bericht dat de NAM toch meepraat over het nieuw op te stellen
schadeprotocol.


foto: SP – Sandra Beckerman

Het Kamerlid van de SP wil weten hoe de minister het bericht beoordeelt dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) mogelijk wel meepraat over een nieuw op te stellen schadeprotocol. Ze vraag tevens of de minister denk dat deze berichten de Groningers het vertrouwen geven dat er ook daadwerkelijk een beter en onafhankelijk schadeprotocol komt en of de minister ook van mening is dat de belangrijkste voorwaarde waaraan het nieuwe systeem voor schadevaststelling en -afhandeling moet voldoen, het terugwinnen van maatschappelijk draagvlak en vertrouwen moet zijn.

Beckerman wil graag van de minister weten of deze wil ingrijpen en de overleggen met NAM wil opschorten. Met betrekking tot de voorwaarden vraag Beckerman zich af of de minister of de NAM vooraf voorwaarden hebben gesteld waaraan het nieuwe systeem voor schadevaststelling en -afhandeling moet voldoen en of het proces volledig open wordt.

Sandra Beckerman zit sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart in de Tweede Kamer en heeft wonen, leefbaarheid, krimp, energie en gaswinning in haar portefeuille.

 

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Samenwerkings-overeenkomst ondertekend voor nieuwbouw Beijum-Oost

Op maandag 10 april jl. ondertekenden Zorggroep Groningen, Christelijke Woningstichting Patrimonium, De Zijlen en de gemeente Groningen een samenwerkingsovereenkomst voor...

Sluiten