Spice gebruik onder daklozen zorgt voor nachtmerrie in Manchester


De synthetische canabis Spice zorgt ervoor dat daklozen in Manchester als zombies op straat liggen. Het veranderd het straatbeeld in een horrorfilm. Gebruikers lopen blauw aan of geven over, schrijft de Daily Mail. Ambulances in Manchester moeten meerdere keren per dag uitrukken voor Spice-gevallen.


Spice (foto: United States Marine Corps – Wikimedia)

De gemeenschap en de ondernemers in Manchester vinden dat de lokale overheid actie moet ondernemen omdat de gebruikers van het drug Spice zouden kronkelen op straat van de pijn en wezenloos (catatonisch) tegen muren aanhangen. Vooral in Piccadilly Gardens in Manchester is het schering en inslag. Volgens een fotograaf is het park niet meer de plaats om even naar toe te gaan maar eerder een plaats om te ontvluchten.

Drug experts hebben gewaarschuwd voor een epidemie die van Noord naar west zal verspreiden en een golf van criminaliteit en ongemakken met zich meebrengen. Spice zou de fysieke verslavende eigenschappen hebben van heroïne en de psychologische verslavende eigenschappen van crack. Het kan hallucinaties veroorzaken, psychose, spierverslapping, versnelde hartslag, overgeven en paranoia.

De politie van Manchester had de afgelopen drie dagen al te maken met 58 Spice-incidenten. Dat meldt Manchester Evening News. De gebruikers van Spice zijn soms agressief en vormen een gevaar voor hun omgeving en zichzelf.

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
SodM reageert op OvV publicatie ‘aardbevingsrisico’s in Groningen, stand van zaken opvolging aanbevelingen

Het Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) reageert op figuur 2 in de OvV publicatie 'aardbevingsrisico's in Groningen, stand van zaken...

Sluiten