Turken voelen radicale koers Erogan in hun portemonee


Volgens het Belgische nieuwsmedium HLN beginnen Turken in Turkije de radicale koers van Erdogan in hun portemonnee te voelen. De inflatie staat op het hoogste peil sinds 2008, de toeristische sector krijgt klappen en buitenlandse investeerders laten het afweten.


foto: fotolia

Volgens het Turkse Persbureau Andalus Agency zijn consumentenprijzen gestegen en stijgt de inflatie met 1,02% per maand sinds januari, hoger dan experts hadden voorspeld. De hoogste stijging was merkbaar bij kleding en schoenen met 1,99% maar ook alcohol en tabak stegen samen 21,71 procent.

De Centrale Bank heeft de laatste maanden veel onorthodoxe maatregelen geïntroduceerd om de daling in waarde van Turkse lire tegen te gaan en hogere consumentenprijzen te voorkomen.

Volgens vicepremier Mehmet Simsek (AKP) zal de economie weer aantrekken als de JA-campagne zal winnen. “Na 17 april zal alle onzekerheid van het referendum zijn verdwenen door een sterk JA-geluid, vertelde de vicepremier op de staatstv TRT Haber. “Het lange termijn vooruitzicht voor Turkije zal enorm positief zijn en de hervorming zal snel doorgevoerd worden. Het weerstandsvermogen van Turkije zal groeien en het land zal een groei kennen van 6%. Voor de groeiende werkeloosheid en de inflatie zijn maatregelen genomen en die zullen wij blijven nemen. aldus vicepremier Mehmet Simsek.

HNL schrijft dat het juist Nederlanders en Duitse toeristen zijn die het dit jaar massaal laten afweten. Hoogstwaarschijnlijk ligt de diplomatieke rel hieraan ten grondslag. De Belgen zijn daarentegen niet af te schrikken en boeken tijdens de paasvakantie massaal hun vakantie naar Turkije omdat de prijs-kwaliteit nog altijd doorslaggevend is, een trend die zich tijdens de grote vakantie voort zal zetten.

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Comments are closed.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
JOVD gelooft in een papieren werkelijkheid

De Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie in Groningen pleit voor het stopzetten van de bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De Jonge...

Sluiten