We zijn ‘sitting ducks’


Hoe goed je een land ook probeert te beveiligen, aan terroristische aanslagen ontkom je simpelweg niet, zo blijkt. Iemand stapt gewoon in een auto of vrachtwagen en rijdt rustig een kerstmarkt op, een boulevard over, een brug op of een drukke winkelstraat in om een dodelijk slagveld aan te richten.


afbeelding: Fotolia

Fact of life
We zijn sitting ducks en hebben een bullseye op ons voorhoofd met de tekst ‘schiet ons dood’ of tegenwoordig ‘rij ons dood’. En we kunnen ons niet beschermen tegen vrachtwagenrijdende terroristen. Het is een ‘fact of life’ geworden. Je bent gewoon nergens meer veilig. Zelfs de overheid, die zoveel belastinggeld van zijn burgers aftroggelt, is niet in staat de eigen bevolking te beschermen.

Martelaar
Lone Wolfs kunnen namelijk overal zitten. Het kan je aardige buurman zijn of die onschuldig ogende student met zijn rugzakje in de metro. Een ding hebben ze allemaal gemeen: het zijn allemaal mohammedanen die een schurft hebben aan het kapitalistische en imperialistische westen en hun plaats als martelaar willen opeisen, omdat een of ander laf en ziek figuur ze heeft gehersenspoeld die zichzelf niet durft op te blazen.

Carmageddon
Sommige terroristen doen nog wel eens moeite om met wapens en bommen een aanslag te plegen, maar nu hebben ze het licht gezien. Dat is allemaal veel te ingewikkeld, gewoon een keukenmes, auto of vrachtwagen pakken en ongelovige westerse honden doden, zoveel mogelijk. Het lijkt bijna op het auto race spel Carmageddon, hoe groter het aantal mensen dat je vermoord, des te groter is je status als martelaar.

Drones
Er wordt nu zelfs door de NCTV gewaarschuwd voor een aanslag met drones. Men is bang dat terroristen deze speeltjes gaan gebruiken voor meer vervelde zaken, zoals het droppen van bommen of gifgas. Denk er dus even aan als je volgende keer een drone ziet vliegen. “Het is een harde les, maar absolute veiligheid bestaat niet. Als je niet in een totaal gebarricadeerde politiestaat wilt wonen, moet je accepteren dat dit soort risico’s erbij horen.” Aldus terrorismedeskundige Jelle van Buuren bij NOS.

Patriot Act
Ook nu weer blijkt dat de dader in Zweden een bekende was van de politie. Tenminste dat is wat ze u doen geloven. Waarom geen patriot act voor de EU? Op verdenking van terroristische activiteiten of samenzwering meteen oppakken. Nu is er veel te doen over de patriot act, en met name door Guantanamo Bay, maar zo hoeft het hier niet te gaan. Maar we moeten ook niet naïef zijn, veiligheid komt nu eenmaal met een prijs. Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan zitten afwachten en je kop in het zand steken…

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Comments are closed.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Pegida-manifestatie en tegendemonstratie verlopen rustig

"Mensen die hier niets te zoeken hebben, oprotten! "Alle mensen van Pegida kunnen dood vallen." Dat waren een paar van...

Sluiten