Woningcorporatie Lefier verhoogt ook dit jaar de huur niet voor sociale huurwoningen


Woningcorporatie Lefier maakte vandaag bekend dat ook dit jaar geen huurverhoging wordt doorgevoerd voor huurders van sociale huurwoningen. Lefier blijft duurzaam investeren om de energielasten naar beneden te krijgen en te zorgen voor goede, betaalbare woningen.


Geen huurverhoging sociale huurwoningen
Bestuurder Lex de Boer: “Onze investeringen in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud kunnen we dit jaar realiseren zonder huurverhoging. Daarom maken we geen gebruik van de maximaal toegestane huurverhoging van 2,8%. We kiezen ervoor om de kale huur van sociale huurwoningen in 2017 niet te verhogen. Mede hierdoor blijven onze woningen betaalbaar.”

Vrije sector huur
Wel kunnen de huren van woningen in de vrije sector en de huren van het bedrijfs onroerend goed (BOG), zoals maatschappelijk en woon-zorg vastgoed, verhoogd worden. Later dit jaar worden de huurders hiervan op de hoogte gesteld. Ook bewoners die huren van zorgpartijen kunnen een huurverhoging ontvangen.

Investeren in de toekomst
Lefier wil ook in 2017 fors blijven investeren in haar woningbezit. Dit doet de woningcorporatie door onder andere nieuwe woningen te bouwen en oudere woningen te verbeteren (‘nul-op-de-meter’) en te investeren in het bouwen, versterken en verduurzamen van woningen in het aardbevingsgebied.

The following two tabs change content below.
Vrijwillig werkzaam als hoofdredacteur/journalist bij de Groninger Krant sinds oktober 2013. Voorheen als freelancer bij Regiokrant Groningen, Post Online, Dagelijkse Standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: © Groninger Krant 2016
Lees vorig bericht:
Wie verbindt het Noorden per spoor na 2024?

Op 7 april 2017 kopte het vakblad Spoorpro met de volgende kop: "Onderzoek: geen 'big bang' in marktordening spoor". Dit...

Sluiten