Calendar


apr
27
do
Koningsdag Drielanden @ Waterland
apr 27 @ 10:00 – 13:00

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kleurt Waterland ook dit jaar weer Oranje. Naast de gebruikelijke vrijmarkt hebben we diverse spellen waaronder een voetbalrodeo.

Verder hebben we een open podium waar iedere creatieveling zijn talenten kan tonen aan het publiek. Uitblazen kan op het terras op het middenplein met heerlijke hapjes en drankjes. Om 12.00 uur hebben we een Koningsdag Kidsrun t/m 12 jaar. Iedere leeftijdscategorie heeft haar eigen hardloopparcours door Drielanden. Alles wordt muzikaal ondersteund door DJ NiJo.

mei
21
zo
Oldambtster Drakenbootrace op zondag 21 mei in de haven van Winschoten @ haven van Winschoten
mei 21 @ 11:00 – 16:00

Inmiddels zijn er al een aantal aanmeldingen voor de Oldambtster Drakenbootrace binnen, maar des te meer zielen, des te meer vreugd! Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen aan dit spetterende spektakel. Je hoeft geen ervaring te hebben. Op de dag zelf wordt alles haarfijn uitgelegd en al doende leert men…

Het leuke aan de Oldambtster Drakenbootrace is dat de organisatie bij het beschikbaar stellen van de te behalen prijzen, de nadruk legt op lokale goede doelen of lokale verenigingen die het prijzengeld mogen ontvangen. De hoofdprijs is maar liefst € 500,- en voor de nummer twee € 150,-.

De Drakenbootrace wordt dit jaar op zondag 21 mei tussen 11.00 en 16.00 uur gehouden in de haven van Winschoten. De gehele dag staan de Renselkade en Havenkade West in het teken van sportiviteit en gezelligheid in én langs het water. Het gaat dus niet alleen om het meedoen, maar ook om het meemaken van een onvergetelijke dag!

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen, dit kan bijvoorbeeld een team worden met jouw familie, vrienden, collega’s of teamgenoten. Vorm een team van 8 peddelaars en 1 trommelaar, leg een parcours van 200 meter af in een prachtige drakenboot die de organisatie voor je ter beschikking stelt en ding mee naar het geldbedrag dat ten goede komt aan een door jou uitgekozen lokaal goed doel.

De organisatie wil deze zesde editie wederom laten uitgroeien tot een groot succes en zoekt om deze reden nog enthousiaste teams voor hét waterevenement van Winschoten. Twijfel niet en schrijf je vóór 5 mei in!

Voor meer informatie aangaande de drakenbootrace of aanmelden, kan je contact opnemen met Marketing Oldambt, Bianca de Winter, te bereiken op 0597-700280 of via bianca.dewinter@marketingoldambt.nl .

Drakenbootrace in Winschoten @ Winschoten
mei 21 @ 12:00 – 17:00

Altijd al eens willen meedoen aan een Drakenbootrace? Dan is dit je kans. Strijd, passie, sportiviteit en gezelligheid zijn dé ingrediënten tijdens hét waterevenement van het jaar. De vijfde editie van deze succesvolle Oldambtster Drakenbootrace vindt plaats op zondag 21 mei tussen 12:00 en 17:00 in de haven van Winschoten. Iedereen kan zich met een team aanmelden en meedingen naar de hoofdprijs van € 500,-. Dit geld kan besteed worden aan een lokaal goed doel, maar kan ook ten goede komen aan jouw favoriete sport-, spel of muziekvereniging.

Diverse teams, bestaande uit 8 peddelaars en 1 trommelaar, gaan de strijd met elkaar aan in een prachtige drakenboot. De teams leggen een parcours af van ongeveer 200 meter. Hierbij geldt: hoe beter de samenwerking binnen een team, hoe hoger de snelheid van de boot. Tijdens de voorgaande edities is gebleken dat het een geweldige inspanning van de deelnemers vergt en dat de onderlinge verschillen zeer klein zijn. Dit wordt bijgehouden via elektronische tijdwaarneming. Alle ingrediënten voor een spannend spektakel op het water bij de Renselkade/Havenkade West in Winschoten zijn dus aanwezig. Bijna iedereen kan meedoen, maar helaas is de race niet geschikt voor kinderen tot 16 jaar.

Geef je snel op met je vrienden, familie, bekenden of als teambuildingsuitje van jouw bedrijf en maak er een onvergetelijke dag van!

Voor meer informatie of aanmelden, kan je contact opnemen met Marketing Oldambt, Bianca de Winter, te bereiken tijdens kantooruren op 0597-700280 of via het e-mailadres bianca.dewinter@marketingoldambt.nl .

mei
28
zo
Dag van het Park @ Winschoten
mei 28 @ 13:00 – 17:00

Al een aantal jaren wordt op de laatste zondag van mei de Dag van het Park georganiseerd in het Rosarium en Stadspark in Winschoten. Voor sport-, spel- en muziekverenigingen uit Oldambt een unieke kans om zich te laten zien aan het grote publiek. De drempel is voor bezoekers laag, omdat het evenement gratis toegankelijk is. De Dag van het Park vindt dit jaar plaats op zondag 28 mei van 13.00 – 17.00 uur

De Dag van het Park wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Oldambt. Het is van oorsprong bedoeld om inwoners naar parken en groen in hun leefomgeving te trekken. In Oldambt is het inmiddels uitgegroeid tot een decor voor sport-, spel- en muziekverenigingen die zichzelf tijdens dit evenement kunnen profileren.

In het Rosarium en Stadspark wordt een route uitgestippeld die langs alle deelnemende verenigingen voert. Verenigingen doen er onderweg van alles aan om zichzelf op de kaart te zetten en leden te werven door het geven van workshops, trainingen, optredens of door het verstrekken van informatie. Voor de communicatie en coördinatie wordt gezorgd door de Stichting Marketing Oldambt. Om een zo uitgebreid mogelijk overzicht te geven van de verenigingen die de gemeente Oldambt rijk is, zoekt de organisatie ieder jaar weer nieuwe verenigingen om mee te doen. ‘Hoe meer verenigingen en sportclubs er mee doen, hoe leuker’, aldus de organisatie.

Bent u op zoek naar nieuwe leden, of wilt u uw vereniging of sportclub meer bekendheid geven? Meld uw vereniging of sportclub dan aan voor deelname via Bianca de Winter, te bereiken via het e-mailadres bianca.dewinter@marketingoldambt.nl of 0597-700280.

Deelname is volledig gratis.

jun
17
za
EchtErik: Hét festival voor Noord Nederlands Poptalent in Martiniplaza! @ Martiniplaza
jun 17 hele dag

Eindelijk mag het bekend gemaakt worden: radioprogramma EchtErik organiseert op 17 juni 2017, in samenwerking met het Netwerk Popeducatie en Martiniplaza hét festival voor Noord Nederlandse Popmuziek en Popeducatie: het EchtErik Festival!

foto van het team van radioprogramma EchtErik

Het belooft een bijzondere dag te worden vol lezingen, workshops en vooral veel live muziek! Tijdens dit festival wordt ook het 5-jarig bestaan van De Rijdende Popschool uitgebreid gevierd. Alle (oud-) leerlingen worden uitgenodigd om te komen optreden. Ook vindt het slotconcert van Kinderen Maken Muziek voor Drentse en Groningse deelnemers plaats, waaronder een presentatie van het project ‘De Band’ uit Borger. Daarnaast zullen er optredens plaatsvinden van onder meer Electropoëzie (met Harmen Ridderbos van Town of Saints), Robin Ijzerman, Avery Plains, Silke Music, The Big Top en City of Life. Meer namen zullen nog volgen, dus houd onze website en sociale media in de gaten!

Naast alle optredens die er te zien zijn, worden er lezingen gegeven door onder andere professor cultuureducatie Evert Bisschop Boele, kunsteconoom Pim van Klink en WORM-directeur Jan Pier Brands. Er worden diverse workshops georganiseerd, en je kunt kennismaken met nieuwe innovatieve interactieve vormen van popeducatie. HubTower is een mobiele ‘‘band in a box’’ en MusicMonster is een concept van Kunstenschool ZG. Daarnaast zullen er tijdens het festival en aantal ‘Rockumentaries’ getoond worden op verschillende plekken. Kortom: voor iedereen van jong tot oud is er iets te beleven op deze dag! EchtErik heeft het festival deels opgezet als benefietevenement voor De Rijdende Popschool en een deel van de opbrengst gaat dan ook naar deze stichting. Radioprogramma EchtErik doet op meer dan 10 regionale zenders live verslag van dit festival.

Het Echterik Festival wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Muziek Organisatie Noord, Simplon, de muziekopleiding van ROC Noorderpoort, BUMA Music Academy, Het Poëziepaleis, Kunstbende en Filmcollectief Groningen.

Wil je op de hoogte blijven van het EchtErik Festival? De laatste ontwikkelingen zijn te vinden op onze website en sociale media. Tickets zijn verkrijgbaar via MartiniPlaza en www.echterikfestival.nl.

Website: www.echterikfestival.nl
Facebook: facebook.com/echterikfestival
Twitter: twitter.com/echterikfestival
Instagram: instagram.com/echterikfestival

jul
8
za
Vierde Sightseeing Run door Veendam @ voor het gemeentehuis
jul 8 @ 13:30

In 2014 had Veendam de primeur van de eerste Sightseeing Run van Nederland. De Sightseeing Run “Broez’n deur andermans Hoez’n” is een recreatieve hardloopwedstrijd waarbij deelnemers dwars door een aantal gebouwen en bezienswaardigheden lopen. Op zaterdag 8 juli 2017 vindt de vierde editie in Veendam plaats. De inschrijving is geopend en de aanmeldingen stromen alweer binnen!

Programma
De start en finish zijn net als voorgaande jaren voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein. Om 13.30 uur starten de kinderen van de Kidsrun met een kort rondje door het centrum. Om 14.00 uur start de Bedrijven run en om 14.05 uur en 14.10 uur starten de deelnemers van de tien kilometer en van de vijf kilometer.

Inschrijven
Meedoen aan deze ludieke hardloopwedstrijd in Veendam? Inschrijven kan via www.facebook.com/sightseeingrunveendam of via www.veendam.nl/sport . Deelname aan de vijf kilometer kost €7,50. De kosten voor de tien kilometer bedragen € 10,00. Deelnemers ontvangen na afloop een unieke Sightseeing Run Veendam medaille!

Bedrijven Run
Speciaal voor bedrijven en andere organisaties is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan de Sightseeing Run: de Bedrijven run. De deelnemers van de Bedrijven run starten om 14.00 uur, voor de reguliere deelnemers aan. Als bedrijf kun je met een team van maximaal 5 collega’s deelnemen en na afloop kun je in één van de kroegen in Veendam een borreltje drinken en hapje nuttigen. Kijk voor meer informatie over de Bedrijven run op de website of facebookpagina.

Vragen?
Voor meer informatie over de Sightseeing Run kunt u contact opnemen via sightseeingrun@veendam.nl.

Comments are closed.

error: © Groninger Krant 2016